сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Анджелина Джоли ще води лекции в Лондонско училище

      Актрисата Анджелина Джоли става лектор в престижното Училище по икономика в Лондон (LSE). Тя ще води лекции в нова магистърска програма, посветена на жените, мира и сигурността, съобщава „Ройтерс“.

      Програмата ще започне от следващата академична година и е предвидено освен холивудската звезда друг известен преподавател ще е бившият британски министър на външните работи Уилям Хейг.

      В последното десетилетие Джоли излезе от ролята си на холивудска знаменитост и навлезе в сферата на защита на човешките права. Тя беше посланик на добра воля на ООН в бежански лагери в Африка и Близкия Изток, и в момента продължава да сътрудничи на мисиите. Тя е активист срещу насилието над жени и изнасилването като военна тактика.

      „Щастлива съм от създаването на тази магистърска програма. Надявам се, че и други академични институции ще последват този пример, защото е от съществено значение да разширим дискусията за правата на жените и борбата срещу престъпленията, засягащи най-вече жени в конфликтните зони“, коментира тя. Джоли се вълнува от срещата със студентите и вярва, че ще научи много от тях.

      Сътрудничеството на Джоли и Уилям Хейг е от няколко години. Те се обединиха в кампания срещу сексуалното насилие върху жените след филма ѝ „Земя на кръв и мед“ през 2012 г. и учредиха заедно инициатива за глобални действия срещу посегателствата върху жени.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ