неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Египетският самолет не е сменял посоката си преди да се разбие

      Самолетът на Egyptair, който катастрофира миналата седмица, не е правил резки отклонения преди да падне. Това е заключението на египетските служби, разследващи инцидента.
      „Еърбъсът“ с 66 души на борда изчезна от радарите в четвъртък сутринта. Изводът на египетските власти противоречи на първоначалното изявление на Гърция, в което се казва, че полетът е направил рязък завой наляво с отклонение от 90 градуса, след което е завил 360 градуса надясно. Египет твърди, че самолетът се е движил без промяна от нормалната си надморска височина минута преди да изчезне от радара.
      Различните версии на разследване объркват все повече пътят до разкриване на случая. Затова спомагат и липсващите две чурни кутии от самолета. Издирването им във водите на Средиземно море, продължава.
      Междувременно във Франция контролът по летищата беше засилен заради самолета на „Egyptair”. Полетът от Париж до Кайро накара президентът Франсоа Оланд да затегне мерките по Шарл де Гол, за предотвратяване на евентуални инциденти. Особено внимание се обръща на заплахите от тероризъм. Експерти предупредиха, че е напълно възможно взривно устройство да бъде натоварено на борда на летателна машина именно от Париж. В същото време беше получена информация, че някои служители на Шарл де Гол може би имат принадлежност към терористични групировки или склонност да се присъединят към такива.
      Летището е охранявано от 400 полицаи с обучени кучета. На пистите и стратегически точки като Терминалите и метрото, са разположени бронирани автомобили.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ