сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Ачарули- райското кътче на столетниците

      Учени започнаха да изследват италианско село с голям брой столетници. Жителите му са щастливи и в отлично здраве. Каква е тайната на дългия им живот?

      Ачарули се намира на 70 км от Салерно, южна Италия. Местните жители са щастливи от начина си на живот като Джузепе Васоло, който е на цели 94 години, споделя как често излиза навън и търси да си намери някаква работа. Има щастлив брак и обича да прекарва времето с жена си, както и да се грижи за градината.

      Антонио Васало е на изключителните 101 години и обича да разговаря с хората.
      93-годишна жителка на Ачароли Амина Федуло сподели, че се чувства млада- „Ако краката ми бяха добре, сигурна съм, че щях да мога отново да се омъжа.“

      Според Сарваторе ди Сома, професор в университета Ла Сапиенца в Рим, тези старци водят активен социален живот. Живеят спокойно и се хранят със здравословни храни, с малко мазнини. Също така много се движат. Болести като Алцхаймер са много редки в тази област, докато в големите градове от нея страда всеки трети възрастен човек.

      Повечето мъже в Ачарули работят като рибари, а като цяло хората сами произвеждат храната, която консумират. Дали спокойния начин на живот и здравословното хранене са ключът към дълголетието, преценете сами !

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ