вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Стачка в железниците на Франция

      Започват протести във френските железници от днес. 40% от високоскоростните влакове и две трети от междуградските да пострадат. Засегнати ще бъдат курсовете към Белгия и Холандия, но не и тези под Ламанша. След тях в протеста ще се включи и градският транспорт в Париж, чиито служители ще бойкотират работните си места в четвъртък. Авиодиспечерите заплашват да се присъединят в петък, а пилотите от профсъюза SNPL са одобрили предложение за дългосрочна стачка, но още не са обявили конкретни дати.

      Френският президент Франсоа Оланд категорично отказа да оттегли проектозакона за спорната трудова реформа, който отприщи седмици на протести. Оланд заяви, че няма да върне назад реформите. Трудовата реформа, предложена в опит да се намали високата безработица, улеснява уволняването и наемането на работници. Тя бе приета с указ на правителството, без да мине през парламента заради изгледите да бъде отхвърлена от депутатите.

      Всичко това се случва дни преди началото на европейското първенство по футбол на 10 юни, на което се очакват 2.5 млн. чуждестранни туристи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ