понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Тука има-тука нема: Спрял ли е Брюксел 550 милона евро

      Депутатите от БСП и ГЕРБ влязоха в спор в Народното събрание има ли замразени пари по Програмата за развитие на селските райони. Във вторник някои медии съобщиха, че с писмо на Европейската комисия от края на април е спряно плащането на 550 милиона евро заради констатирани нарушения.

      Социалистът Драгомори Стойнев показа писмото от парламентарната трибуна и заяви, че рухва най-успешният рекламен трик на ГЕРБ, че Европейската комисия вярва на правителството на Борисов.

      На Стойнев отговори депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева, според която докладът на фонд „Земеделие“ е върнат с 426 забележки, но фондът направил чудеса и успял да спаси парите.

      Бившият икономически министър Делян Добрев също се включи и заяви, че парите по ПРСР вече са преведени.

      По-рано председателката на БСП Корнелия Нинова заяви в телевизионно интервю, че правителството е поканено на среща на 12 октомври в Брюксел за да се изяснят причините за спирането на парите и че те сега ще бъдат платени от държавния бюджет, без гаранция, че ще бъдат възстановени от ЕК.

      Министърката на земеделието Десислава Танева опроверга Нинова, като каза, че за 2015 година са разплатени 522 милиона евро и остава много малка сума за изравняване. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ