вторник, 24.09.24
9.6 C
София
12 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      РОЗБЕРГ СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИЯТА В БАКУ

      Лидерът в генералното класиране при пилотите Нико Розберг с Мерцедес спечели квалификацията за Гран При на Европа в азербайджанската столица Баку от календара на Формула 1. Неговият съотборник и основен конкурент за титлата Люис Хамилтън се удари в стената по време на последната трета част от тренировката за място. Това доведе и до червен флаг и прекъсване на квалификацията за няколко минути, а в крайна сметка световният шампион от миналия сезон ще стартира девети в Баку.
      Мексиканецът Серхио Перес от тима на Форс Индия спечели второто място, но заради наказание от 5 места ще тръгне седми. Така на първа редица ще бъде Даниел Рикардо с Ред Бул, а от втора ще стартират пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кимии Райконен. Зад тях са Фелипе Маса с Уилямс и Дани Квят с Торо Росо. След Перес ще стартират Валтери Ботас с Уилямс, Макс Верстапен с Торо Росо и Хамилтън.
      В първата фаза Нико Розберг бе по-бърз от Люис Хамилтън с повече от половин секунда. Във втория етап на квалификацията германецът отново бе най-бърз, а Хамилтън пък допусна грешка малко преди края в бърза обиколка. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ