петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      3 години затвор за всеки, който пропагандира джихад

      Народното събрание реши 3 години затвор или 5 хиляди лева глоба за всеки, който проповядва и пропагандира джихад; всеки, който събира пари и вербува членове; всеки, който иска да замени светската държава с ислямска и проповядва създаването на Ислямска държава.

      По време на дебатите депутатът от ДПС Алиосман Имамов заяви, че се прави опит да се раздели религията от радикална идеология, но неуспешно. Според него тези опити засягат и обиждат всеки гражданин, който е мюсюлманин. По негови думи религията се използва за политически цели. „Ние сме срещу тероризма, но ни омръзна и смятам за кощунство някой да ми казва от тази трибуна, че моята религия създава терористи и е радикална”, категорично заяви Имамов.

      „Факт е, че България е на границата между християнство и Радикален Ислям”, коментира вносителят на промените в закона депутатът Красимир Каракачанов. Той даде за пример атентатите в Брюксел, Париж, Мадрид и други страни в Европа, които в продължение на две десетилетия вече стават жертва на нова идеология, която е изключително опасна.

      След гласуването само трима независими депутати бяха „против“, 106 бяха „за“, а ДПС не участваха в гласуването. Все пак законът за „Радикалния Ислям“ вече е факт.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ