петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Американец съди Apple за 10 млрд. долара

      Американският изобретател Томас Рос от Флорида заведе дело срещу Apple, като твърди, че компанията е откраднала идеята му за iPhone. Според него той създал изобретението през 1992. Рос търси компенсация от $ 10 милиарда и 1,5 на сто от продажбите на корпорацията, съобщава The New York Daily News.
      Изобретателят твърди, че преди повече от 20 години е създал технологията, която се използва в устройствата на Apple. Става въпрос за iPhone и таблет IPAD.
      Като доказателство той представя чертежи, както и подадено заявление за патент 15 години преди излизането на iPhone. На една от графиките е показано правоъгълно устройство с голям екран и няколко бутона в долната част, а на друга – сгъваем модел със сензорни екрани от двете страни.
      Изобретението представлява компютъризиран, електронен четец, който има за цел да осигури алтернатива на хартиен носител като например книги, списания, ръкописи и медии, описва Рос при подаване на заявлението. В действителност патентоването на устройството не се е осъществило: заявителят не е платил таксата.12 дни след като Стив Джобс представя първия iPhone, Рос съди Патентното ведомство на САЩ, което отказва да регистрира изобретението.
      Основателят на Apple Стив Джобс представя първия iPhone през 2007 година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ