понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Брекзита ще даде шанс на България да привлече инвеститори

      Брекзит може да се окаже възможност за България да привлече инвеститори във връзка със сигналите, че ще има отлив на големи компании от Великобритания. България предоставя доста добри условия за инвестиции, сред които ниските данъчни ставки и оборотни разходи, квалифицирана работна ръка. Това коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски пред журналисти.
       
      България, по думите на министъра, би могла да предостави място за развитие на тези компании, които биха напуснали Великобритания, и в този аспект това е възможност за развитието на страната ни и може да се окаже позитив от случващото се с Брекзит.
       
      Министърът беше предпазлив в оценките за евентуалните негативни ефекти от Брекзит върху България, като изтъкна, че не трябва да се избързва с крайните заключения.
       
      Той напомни, че Великобритания е на осмо място сред търговските партньори на България. Стойностите на търговския ни оборот не са толкова големи и затова ефектът, какъвто и да било той, не би следвало да е фатален, смята министър Лукарски.
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ