вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      ХАМИЛТЪН НАЙ-БЪРЗ И ВЪВ ВТОРАТА ТРЕНИРОВКА НА СИЛВЪРСТОУН

      Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън остана начело в края на първия тестов ден на пистата „Силвърстоун“ преди надпреварата за Гран При на Великобритания. Хамилтън е изключително амбициран да триумфира пред родна публика и да продължи победния си ход в шампионата, където изостава на втора позиция от съотборника си Нико Розберг на 11 точки.
      Розберг  не успя да вземе участие във втората тренировка. Техническият проблем с теч на вода не бе решен от механиците на Мерцедес и водачът във временното класиране при пилотите загуби ценно време на пистата.
      Второ време днес постигна Даниел Рикардо за тима на Ред Бул. Австралиецът показа добро темпо и бе по-бърз от съотборника си Макс Верстапен. Холандският тийнейджър затвърди позицията на Ред Бул и оставя в размисъл тима на Ферари.
      Лидерът на Скудерия Себастиан Фетел записа едва четвърто време с изоставане от 0.9 сек зад лидера Хамилтън. Съотборникът му Кими Райконен остана пети на повече от секунда изоставане и с Фетел ще трябва да направят чудеса, ако искат да се конкурират със съперниците си от Мерцедес за победата във Великобритания.
      Фернандо Алонсо успя да даде шесто време с болида на намиращия се в тежка криза отбор на Макларън-Хонда. Седми и осми се наредиха Валтери Ботас от Уилямс и Ромен Грожан от Хаас. Девети е съотборникът на Алонсо в Макларън Дженсън Бътън, а топ десет допълни Фелипе Маса от Уилямс.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ