понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Обама: Интегрирана Европа е икономическо постижение на новото време

      Интегрирана Европа е едно от най-големите икономически и политически постижения на новото време, но на него не трябва да се гледа като на даденост, заяви американският президент Барак Обама в интервю за испанския в. „Паис“.

      Миграционният и бежанският поток в Европа привлякоха внимание върху европейските гранични политики и върху способността на страните от ЕС да работят заедно, за да решават заедно общите проблеми, допълни той.

      Слабият растеж из континента остави прекалено много европейци, особено млади хора, без работа и недоволни. Във всички наши страни много хора се чувстват ощетени от глобализацията. Правителствата, в това число и европейските институции трябва да покажат, че са наясно за ежедневните безпокойства на гражданите и че знаят как да откликнат и реагират на тях, допълни още президентът.

      Всички наши страни, в това число и САЩ, трябва да свършат по-добра работа, за да гарантират, че глобализацията, интегрираните икономики и търговията създават работни места и възможности за всички, заяви Обама.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ