понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Затоплянето в отношенията с Русия носи на Турция 10 млрд. долара

      Нормализирането на отношенията с Русия ще донесе на икономиката на Турция 10 милиарда долара през следващите две години. Това съобщи днес вестник „Дюня“, позовавайки се на доклад на геополитическите рискове, изготвен от агенция за инвестиции „Ата Ятъръм“.
      Влошаването на двустранните отношения в областта на търговията и туризма ще се подобри през следващите години, а настоящите проблеми в турско-руските отношения ще бъдат решени. Това ще се отрази положително на икономиката на Турция и ще донесе допълнително около $ 4,5 до 5 милиарда долара годишно.
      На 30 юни руският президент Владимир Путин подписа указ, според който бяха предприети специални мерки за корекция по отношение на Турция. Директно бяха отменени две ограничения: забраната за екскурзии до Турция и забраната за чартърни полети. Останалите точки на постановлението остават в сила, но руското правителство планира да проведе разговори с турската страна и въз основа на тях да направи предложения за промяна на датите или естеството на специални мерки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ