петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Световен конгрес на философите в Гърция

      Международен конгрес на философите, посветен на творчеството на Аристотел, се провежда в Атина.
      Тази година се навършват 2400 години от рождението на Аристотел, а форумът е едно от събитията, включени в програмата по повод годишнината. Конгресът ще приключи на 15-ти юли.
      Броят на участниците надхвърли 550 делегати на конференцията тази година, дойдоха много учени от Китай, Русия и Иран, както и от западните страни – от Европа и Съединените щати. Много делегати пристигнаха и от Русия, информира прессекретарят на Конгреса Елени Бабалюта.
      Според организаторите научното наследство на древногръцкия мислител е актуално и днес. Сред темите, разисквани на форума, са „Аристотел и днешна Европа“, „Аристотеловата теория на добродетелта в ерата на глобализацията“, „Защо демокрация? Отговорът Аристотел и различията от модерна гледна точка.“
      Философите организираха символична среща на древната атинска агора, което даде на историята едно уникално преживяване на пряката демокрация. В четвъртък срещата ще се проведе в Лицея на Аристотел.
      Конгресът ще се проведе в Атина, където Аристотел е живял в продължение на голяма част от живота си, той учи и преподава в Академията на Платон, основава лицей, информират още организаторите.
      Форумът се провежда под егидата на президента на Гърция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ