петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Смъртно наказание за терористите в Ирак

      Иракският президент Фуад Масуум подписа указ за изпълнение на смъртни присъди за подсъдими, обвинени в тероризъм, информира ръководителят на президентската канцелария Халед Шаван.
      Това е вторият списък през тази седмица, който е одобрил президентът на Ирак. Според Шаван, подписаният от държавния глава документ е представен на органите на изпълнителната власт.
      Началникът на канцеларията обясни, че всеки случай на смъртна присъда се разглежда персонално от специална правна комисия. Едва след одобряването на документите решението се изпращат за одобрение от президента. „Комисията продължава работата си по иракския закон, заяви Шаван. Той не разкрива броя на осъдените на смърт, включени в списъка, нито броя на делата, които все още обмисля специалната комисия.
      На 04 юли иракският премиер Хайдар ал-Абади нареди незабавно да се изпълнят присъдите на всички, осъдени на смъртно наказание терористи в страната. Мерките са приети от правителството ден след като бе осъществен двоен бомбен атентат от бойци на терористичната групировка „Ислямска държава“ в столичния район на Ал-Карада, при който загинаха 300 души, ранени бяха стотици.
      По информация на Министерството на правосъдието в иракските затвори има около 3000 затворници със смъртна присъда за делата, свързани с тероризъм, но решенията на съда не са преминали необходимите процедури за одобрение, включително не са подписани от президента на Ирак.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ