събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      No or bad signal

      В 24 часа българската политическа система резна два референдума. Три въпроса от референдума на Слави и целия на Марешки. Без значение дали харесваме Слави Трифонов, той е прав: това е непочтено, неморално, унизително и долно. И другото също е точно: Конституционният съд „действа не съобразно основния си ангажимент към българския народ, а спрямо ангажимента си към политическата класа“.

      Така си е.

      Конституционният съд и Народното събрание просто казаха на хората – 700 000 в подписката на Слави и близо 400 000 в тази на Марешки – няма значение какво ВИЕ искате. Има значение какво НИЕ казваме.

      Това е много лош сигнал.

      240 нотабили в парламента и 12 в съда фактически казват на хората: Вие сте прости и не ги разбирате тези работи. Затова ние ще решаваме вместо вас.

      Ако във Великобритания мислеха по този начин, Брекзит нямаше да има.

      Но има и политическата върхушка приема резултатите, макар да не ѝ се харесват.

      В това е разликата между британската демокрация и българската. И между начина, по който живеят британците и по който живеят българите. Затова и хората искат да се заселват в Британия. Докато от България искат да се изселват.

      Както казва моят приятел Николай Колев, това е положението, Минке.

      България може да върви напред и да стане нормална и човешка за живеене страна, само ако елитът започне да споделя властта с хората. То значи всеки референдум, който е минал законовото изискване от 400 000 подписа или дори е близо, като този на Марешки, да се проведе и то така, както хората са се подписали.

      Значи избирателите да получат правото на пренареждат партийните листи тотално, понеже така най-големите боклуци ще бъдат изхвърлени от парламента. За останалите това ще има оздравителен ефект.

      Хората трябва да виждат смисъл от гласуването, трябва да имат разбирането, че тяхното мнение има значение.

      Сега Конституционният съд и Народното събрание им казват – няма значение. Вие можете да си мислите каквото си искате. А ние ще си правим каквото си искаме.

      И така хората се отвращават и махват с ръка. А платените избиратели преизбират нотабилите.

      Което е и целта.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ