събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Jaguar разработва ново поколение на седана XJR

      Компанията Jaguar работи върху ново поколение на седана XJR След излизането си на пазара, ще може безпроблемно да се пребори за клиенти с Mercedes-Benz S-Class и с BMW 7-Series. Моделът с най-нисък клас на оборудване ще се предлага за 115 000 долара като в момента цените му стартират от 107 000 долара.

      Седанът ще бъде доста по-лек на тегло, тъй като е изграден по нова платформа, използваща алуминий. Автомобилът ще получи уникален за серията дизайн, изпълнен в спортен стил, но допълнен с класически елементи като голяма решетка на радиатора, релефен капак и светодиодни фарове.

      Интериорът на новият Jaguar XJR ще бъде с кожа, която ще се предлага в 6 различни цвята. При доплащане на 500 долара, клиентът ще получи допълнителни хромирани елементи в интерира, които също ще бъдат в стила на класическите елементи на марката.

      Автомобилът ще бъде оборудват с нов хибриден силов агрегат с обща мощност 154 к.с. В неговата основа роля ще играе 1,3-литров бензинов двигател, като той ще бъде комбиниран с електромотор и 6-степенна механична скоростна кутия. Като опция ще се предлага и 7-степенна автоматична трансмисия. На по-късен етап ще се появи и версия с 2,0-литров бензинов турбомотор от семейството Imngenium.

      Най-луксозният вариант на Jaguar XJR ще стартира от 144 000 долара, като на външен вид той ще се отличава значително от базовата модификация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ