понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Daimler пуска нова марка автомобили на пазара

      Daimler е взе решение да пусне на пазара нова марка, която ще представлява цяло семейство автомобили, задвижвани на електричество. Изданието Automotive News разкри подробности за моделите, които ще влязат в него.

      Идеята на производителя е да не изостава от Telsa, както и от BMW, който вече създаде своя линия „i”, състояща се именно от превозни средства, задвижвани с помощта на електричество. Daimler все още не са избрали име на новия си бранд. За сега е ясно само че на първо време в него ще влязат два кросовъра и два седана.

      Не е изключено в гамата електрически модели да бъде включена и суперкола. Mercedes вече има опит с направата на подобен автомобил, след като преди няколко години направи SLS AMG Electric Drive. Машината разполага с 4 електромотора, развиващи общо 750 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при нея отнема 3,9 секунди, а с едно зареждане се изминават над 200 км. 

      Очаква се първият от новите електрически модели на Mercedes да бъде показан на автосалона в Париж през октомври. Това ще е кросовър, който да се конкурира с Tesla Model X.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ