понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Великобристания с 18% ръст на туристите след референдума за Brexit

      С 18% се е увеличил броят на туристите във Великобритания през месеца след референдума за оттегляне на страната от Европейския съюз. Проучването е направено от Tourism Alliance и е споделено в портала Trevelmole.

      Изследването, проведено сред 500 участници на туристическия пазар, показа, че отслабването на британската лира след Brexit е допринесло за развитието на външния и вътрешния туризъм сред британците. Според директорът на Tourism Alliance Курт Янсон, обаче, този растеж вероятно ще е краткотраен. Във връзка с това, инвеститорите остават несигурни за бъдещето на местната туристическа индустрия.

      Янсон също така заявява, че около 70% от чуждестранните туристи са граждани на Европейския съюз, затова за туристическата индустрия е важно да запази възможността за свободно движение на туристите от страни от Евросъюза и Великобритания.

      През юли 2016 г. търговията на дребно нараства много повече от очакваното. Топлото време засили продажбите на дрехи и спадът на британската лира привлече чуждестранни купувачи готови да похарчите парите си за луксозни стоки, включително часовници и бижута.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ