понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Автономно движещи се таксита дебютират в Сингапур

      Първите самоуправляващи се таксита от днес ще превозват пътници в Сингапур, информира Асошиейтед прес. През смартфоните си пътниците ще могат да си поръчват безплатен превоз с таксита, чиито оператор е новосъздадената компания за софтуер за автономни превозни средства- nuTonomy.

      Услугата ще стартира в малък мащаб – засега с шест коли, които до края на годината трябва да нараснат до десетина. В началото те ще се движат в ограничен периметър.

      NuTonomy си е поставила за цел до 2018 година в Сингапур да има пълна флотилия от самоуправляващи се таксита. Според компанията това ще помогне да бъде намален рязко броят на автомобили по задръстените сингапурски пътища – от 900 000 на 300 000 по думите на главния оперативен директор Дъг Паркър.

      От няколко години  редица компании, сред които Google и Volvo, изпробват самоуправляващи се автомобили по обществените пътища. NuTonomy обаче твърди, че ще бъде първата компания, предлагаща транспорт на хората. Тя с няколко седмици Uber, която планира да пусне превоз с автономни коли в Питсбърг, щата Пенсилвания.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ