понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Нова Зеландия иска да се отдели от Великобритания

      Повечето новозеландци биха искали да се освободят от управлението на Британската корона, съобщава The Independent, позовавайки се на данните от проучване.
      Запитването беше организирано от група от привърженици на републиканската форма на управление в Нова Зеландия.Според техните данни 59 на сто от хората в страната ще подкрепят въвеждането на независими от външните управленчески сили кандидати. Само 34 на сто от новозеландците искат да бъде запазена монархията след смъртта на кралица Елизабет II.
      През 2014 година привържениците на отказа от монархията са 47 %. Ръководителят на Републиканската партия на Нова Зеландия Питър Хамилтън сподели своята оценка на резултатите от проучването: според него текущият резултат е повлиян от Brexit, дебатът за знамето на Нова Зеландия и напредналата възраст на кралицата.
      На 24 март гражданите на Нова Зеландия проведоха референдум, на който гласуваха „против“ да се промени флагът на държавата.
      Елизабет II е глава на Обединеното кралство и официално върховен орган в Нова Зеландия, която е част от Великобритания. Въпреки върховенството на властта, обаче, кралицата не може да приема никакви важни решения без одобрението на Парламента.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ