понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Най-малко 17 военнослужещи бяха убити при терористична атака в Индия

      Най-малко 17 военнослужещи бяха убити днес при нападение на терористи над позиция на пехотния батальон на индийската армия в щата Джаму и Кашмир в Северна Индия, информира телевизия Ен Ди Ти Ви, цитирана от ТАСС.
       
      Атаката е извършена рано тази сутрин в град Ури, област Барамула, по предварителни данни може да е дело на бунтовници, попаднали на индийска територия от съседен Пакистан. Няколко казарми са пламнали на фона на престрелка. Според различни източници са убити най-малко четирима терористи, които са проникнали в разположението на батальона. 
       
      Министърът на вътрешните работи на Индия Радж Натх Сингх свика спешно заседание за ситуацията в северната част на страната. Министърът съобщи, че отменя планираните си посещения в Москва и Вашингтон. 
       
      Днес Сингх трябваше да лети до Русия, където възнамеряваше да се срещне със своя колега Владимир Колоколцев. На 26 септември индийският вътрешен министър беше планирал да отиде във Вашингтон за разговори с министъра на вътрешната сигурност Джей Джонсън.
          
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ