понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      Спецотряди във Филипините избиват наркозависими и дилъри

      Спецотряди на полицията, елиминиращ хората, които използват и разпространяват наркотици, започват да действат във Филипините, информира The Guardian, позовавайки се на един от офицерите на страната, замесен в 87 убийства през последните три месеца.
      Според служителя 10 спецотряда, всеки от които се състои от 16 служители, участват в „неутрализиране“ на наркоманите, наркодилърите и други престъпници. Той заявява пред вестника, че полицаите извършват убийства под прикриване, облечени изцяло в черно, и най-вече през нощта. Те имат няколко минути, за да проникнат в дома на заподозрения и да го убият, пише вестникът. След това изхвърлят тялото на убития в близкия град или под моста, прикрепяйки понякога към трупа знак с думите „наркобарон“ или „дилър“, информира източникът The Guardian.
      Ние не сме лоши ченгета и лоши хора. Ние сме просто инструмент, ние сме ангели, na които Бог е дал талант да върнат тези бедни души на небето, за да ги почисти, казва полицаят.
      Изданието отбелязва, че това е първият път, в който полицейски служител от Филипините, разкриващ пред чуждестранните медии вътрешна информация.
      Избраният за президент на Филипините през май Родриго Дутерте пое в пълен мащаб борбата срещу наркозависимите хора, както и тези, които разпространяват наркотици. Според информация, предоставена от филипинската полиция, откакто е дошъл на влас Дутерте, в страната са били убити около 2400 души, свързани с търговията с наркотици, включително и в хода на разследването на престъпленията в тази област. Световната общност многократно осъди методите за борба с трафика на наркотици в страната.
      Преди дни Дутерте сравни борбата си срещу наркоманията с работата на Хитлер, отбелязвайки, че във Филипините има три милиона наркомани, които той ще бъде щастлив да убие. Тогава представителят на президента Ернесто Абела каза, че Дутерте не е искал да се сравни с Хитлер.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ