събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Баща и син Мермерски представиха създадени от тях пробиотични капсули

      Професор Христо Мермерски и неговият син доктор Йонко Мермерски представиха разработените от тях пробиотични капсули. Интересното при тях е, че са с двойно приложение. Те могат да се приемат като пробиотик или да се използват като закваска за кисело мляко.

      Капсулите съдържат в себе си осем лиофилно изсушени пробиотични щамове на лактобактерии.

      Един от най-полезните хранителни продукти в природната медицина е киселото мляко, което е българско откритие.

      Разработката е отнела около 13 години труд, в които са правени проучвания и разработки, не само техни, но и на учени от целия свят.

      Доктор Йонко Мермерски заминава за САЩ, където да прочете литература от библиотеката към Националния институт по здравеопазване на САЩ.

      Една пробиотична капсула може да закваси около 1,2 литра мляко. Заквасяването отнема около 8 часа. Ако бъдат приемани като таблетки, те помагат за по-дорото храносмилане и усвояване на храната. Ако храносмилателната ни система не е заредена с тези полезни бактерии, дори и да се храним правилно голяма част от хранителните вещества няма да бъдат усвоени и ще преминават през телета ни без да има полза от тях, съветва доктор Мермерски.

      Ежедневното консумиране на кисело мляко е полезно не само заради полезните бактерии в него, но и заради високото съдържание на белтъчини. Най-важният макронутриент в човешкото хранене са именно белтъчините.

      Пробиотиците са бактерии или микроорганизми, които имат полезно действие. Те са подходящи след лечение с антибиотици или други лекарствени средства.

      Разработените от баща и син Мермерски капсули и млека вече са факт, а пътят през който минават, докато намерят подходящ производител е дълъг. В крайна сметка обаче дългогодишният им труд е възнаграден и те успяват да постигнат тази своя мечта.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ