събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ФБР възобновява разследване по отношение на Клинтън

      Американското Федерално бюро за разследване възобновява разследването за изтичането на официална кореспонденция на Хилъри Клинтън, информира Ройтерс.
      Според директора на ФБР Джеймс Коми са се появили нови материали и Бюрото анализира официалните писма, които Клинтън изпраща чрез лична пощенска кутия. Както бе обяснено от ръководителя на отдела, не е ясно колко важни са материалите и колко време е необходимо за разследването.
      През март 2015 г. беше съобщено, че докато е била на поста държавен секретар, Хилъри Клинтън е водила делови разговори посредством личен имейл. По-късно Клинтън е предоставила писмата на ФБР, но е изтрила повече от 30 хиляди съобщения, заявявайки, че са с чисто частен характер.
      След разследване от страна на главния прокурор на САЩ Лорета Линч не са повдигнати обвинения срещу Клинтън, а Коми заяви, че умишленото изоставяне на секретна информация без подходяща защита, както и предателство на интересите на страната, не са открити в действията на бившия държавен секретар.
      В момента Клинтън е кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия. Съперникът й от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че Хилъри Клинтън ще бъде вкарана в затвора, ако той дойде на власт. Тръмп обеща да назначи специален прокурор, който да разследва използването на лична електронна поща от страна на Клинтън за бизнес цели.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ