неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Захарова иска Обама да се извини на бившия украински президент

      Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на американския президент Барак Обама като недопустими. Според нея той се намесва във вътрешните работи на други страни. Тя му предложи да се извини на бившия президент на Украйна Виктор Янукович.

      По-рано в интервю за NPR напускащият президент подчерта необходимостта „да се предприемат действия, когато правителството на някоя чужда страна се опитва да повлияе на обективността на изборите“, позовавайки се на хакерски атака срещу САЩ Демократическата партия, твърди, че е организиран от Русия.

      „Може би той ще се извини на Янукович в същото време?“ – Каза Захаров в своя Facebook акаунт, позовавайки се на изявление на Обама.

      В средата на февруари 2014 година Руското министерство на външните работи отбеляза, че САЩ прикрива желанието си да не пречи на свободния избор на хората на Украйна, в действителност, се опитва да наложи „Западен вектор“ на неговото развитие като „единственият правилен“, да диктува на органите на една суверенна държава, както и какво трябва да правят.

      През септември тази година, министърът на външните работи Сергей Лавров за пореден път бе хванат на Запада в двойни стандарти в подхода към резките промени в различните страни. Като пример той посочи ситуацията в Турция и Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ