неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Захарова: Янукович поиска от Путин руски войски в Украйна

      Бившият президент на Украйна Виктор Янукович е поискал от президента на Русия военна помощ през 2014. Това обяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова. Така тя опроверга по-раншно изявление на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков, който каза, че такова искане не е имало.

      Захарова заяви в интервю зя радио „Говори Москва“, че искането не е било писмо, а заявление и самият Янунович никога не е отричал, че го е подписал, но не уточни каква е разликата между писмо и заявление.

      Искането на Янукович за влизане на руската армия в Украйна беше един от основните факти, на чиято основа му беше повдигнато обвинение в държавна измяна. По-късно официални представители на Украйна обявиха, че не са могли да открият такова заявление на Янукович, но руският президент Путин потвърди, че при него е постъпило обръщение от украинския му колега, с което той моли въоръжените сили на Русия да бъдат използвани за защита на „живота, свободата и здравето“ на украинските граждани.

      Песков обаче досега отричаше това.

      Самият Янукович направи няколко противоречащи си изявления по темата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ