събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Китай призова САЩ за мирни действия спрямо Северна Корея

      В телефонен разговор с американския държавен глава Доналд Тръмп китайският президент Си Дзинпин призова за „мирно“ решение на напрежението, свързано със Северна Корея, предава “Франс прес“.

      Съгласно данни, разпространени в китайските медии, Си Дзинпин е подчертал пред президента на САЩ, че Пекин „защитава решението на въпроса с мирни средства“.

      Припомняме изявлението от 11 април на представител на външното министерство на Корейската народнодемократична република (КНДР), че страната е готова за война и ще се защитава от САЩ с всички достъпни военни средства.

      Първият недвусмислен сигнал за вероятното използване на военна сила срещу КНДР прозвуча от САЩ в средата на март. Тогава държавният секретар Рекс Тилърсън заяви, че администрацията на Доналд Тръмп изоставя политиката на „стратегическа търпимост“ от времето на президента Барак Обама и допуска нанасянето на превантивни удари срещу Пхенян, ако провокациите на севернокорейския режим, под които традиционно се разбират ракетни и ядрени изпитания, продължат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ