събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      КНДР е пред избухването на конфликт, предупреди китайският външен министър

      Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт, предупреди днес китайският външен министър Ван И след новите заплахи на президента на САЩ Доналд Тръмп срещу режима в Пхенян, предаде Франс прес.

      Ако някой провокира конфликт на Корейския полуостров, трябва да е готов да поеме историческата отговорност и да плати цената, предупреди също Ван И. Той призова заинтересованите страни да се въздържат от действия, които може да бъдат възприети като заплахи.

      Китай, смятан за единствения съюзник на Северна Корея, е против ядрената програма, разработвана от режима на Ким Чен-ун, но редовно призовава и САЩ да проявяват въздържаност по този въпрос.

      Съединените щати обмислят военни варианти в отговор на продължаващото разработване на севернокорейската програма за въоръжаване, предупреди вчера съветник по външната политика в Белия дом.

      А американски медии съобщиха, че САЩ може да нанесат превантивен удар, ако се убедят, че КНДР се готви да извърши нов ядрен опит. Преди това президентът Доналд Тръмп написа в Туитър: „Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ заедно със съюзниците им ще се заемат с това!“

      Кремъл призова днес всички страни да проявяват сдържаност. „В Москва следим с огромно безпокойство ескалацията на напрежението на Корейския полуостров и приканваме всички страни да не предприемат каквито и да са провокационни действия“, заяви президентският говорител Дмитрий Песков.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ