събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      РИА Новости: Кристиан Костов заплашен от забрана за участие в Евровизия

      Един от фаворитите на Евровизия, представителят на България Кристиан Костов, е ходил в Крим през 2014 г., съобщава Риа Новости, позовавайки се на UNIAN.
      Изданието се позовава на видеоклип в Youtube с участието на Костов.
      Изпълнителят е участвал в концерт по случай Деня на детето в Артек, няколко месеца след като полуостровът стана руска територия.
      Службата за сигурност на Украйна информира, че няма да наложи санкции на Костов. От министерството обясниха, че певецът е бил в Крим преди влизането в сила на закона, предвиждащ отговорност за посещението на полуострова без съгласието на Киев.
      Букмейкърите определят Костов като един от най-вероятните победители в конкурса на Евровизия 2017 – заедно с италианеца Франческо Габиани и португалеца Салвадор Собрал. Заради корените на българския кандидат шансовете за победа на Кристиан Костов рязко се увеличиха след скандала с руската певица Юлия Самойлова, коментира авторът на публикацията.
      Самойлова трябваше да представлява Русия, но СБУ забрани на певицата да влиза в странара в продължение на три години заради изпълненията й в Крим.
      Европейският съюз за радио предложи на Русия да излъчва конкурса чрез сателит или да промени състезателя си. Русия от своя страна определи предложението като неприемливо и отказа участие в конкурса.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ