понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Порошенко забрани носенето на „Георгиевска лентичка“

      Президентът Петро Порошенко подписа закон за забрана за създаването на пропаганда, чрез георгиевски лентички в Украйна, съобщава сайта на държавния глава.

      Законът, приет от Върховната рада в средата на май, търси административна отговорност за „публичното използване, демонстрация и внушение, както и разпространение“ на георгиевска лентичка или нейното изображение.

      Този символ се носи в деня Деня на победата, поставен върху дреха или вещ. Закачането на лентичката върху автомобила, използване на нейното изображение на открито, залепена върху плакат, използвана по време на масови мероприятия и в средствата за масова информация, ще бъде наказвано с глоба или административно наказание.

      Глобата е в размер от 32 до 97 долара по актуалния курс, а забранената лентичка ще бъда конфискувана. Повторното нарушение, извършено в същата година, ще се наказва с глоба от 97 до 190 долара или административно наказание за срок до 15 седмици.

      Този документ предполага изключения за ветераните от Великата отечествена война, ордени или медали, в които елемента е включен.

      Акцията „Георгиевска лентичка“ е посветена празнуването на Деня на победата във Великата отечествена война, Идеята за акцията възникна през 2005 година. Връзването на лентичка в навечерието на 9-и май е традиция. За милиони хора не само в Русия, но и зад граница, георгиевската лентичка е символ на паметта, свързана с поколенията и воинската слава.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ