събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      39 учители могат да преминат специално обучение в ЦЕРН

      Министерството на образованието и науката предоставя възможност на 39 учители по професионална подготовка в областите „Техника“ и „Информатика“ да преминат обучение в ЦЕРН, информират от пресцентъра на МОН. Преподавателите ще се запознят с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация около откриването на Хигс – бозона и ще имат възможност да научат повече за последните открития на Европейската агенция за ядрени изследвания.

      Обучението ще подпомогне квалификацията на учителите, така че да са в течение с последната информация в своята област. До момента през такива обучения са преминали над 500 преподаватели – освен по техника и информатика, също и по физика и природни науки.

      Кандидатите могат да подават документи в МОН всеки работен ден до 8 септември 2017 г. Период на пътуване и обучение: 14-22 октомври 2017 г. Разходите за транспорт и нощувка на участниците са заложени в бюджета на Национална програма „Квалификация“. Средствата за петдневния курс се поемат от образователния офис на ЦЕРН.

      Повече информация относно кандидатстването и критериите за подбор може да бъде намерена на интернет страницата на МОН в раздел „Програми и проекти“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ