петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      „А вий…вий сте идиоти”

      „А вий…вий сте идиоти!“ Този стих от стихотворението „Механата“ на Христо Ботев, цитирани във фейсбук профил на левия депутат Таско Ерменков предизвикаха истински скандал в Народното събрание.
       
      Поводът, по който политикът ги цитира е фактът, че 90% от жителите на Крим са дали гласа си именно за Владимир Путин, а идиотите, към които стихът е своеобразно обръщение са голяма част от западните държави и САЩ.
       
      „Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не – Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, „…а вий… вий сте идиоти!“ 
       
      Тези думи на Ерменков според представителите на ГЕРБ в Парламента са възмутителни.
       
      „Изказването на Таско Ерменков нарушава не само българския национален интерес, но и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се изграждат българо-руските отношения.“, заяви Тома Биков от ГЕРБ. 
       
      „За нас притеснителното е, че това става като разширяване на периферията в самата БСП като парламентарна група за изказване против ЕС и поведение, което несъответства на европейските ценности.“, заяви Цветан Цветанов. 
       
      БСП не остана безучастна и отвърна на удара.
       
      „Вместо да се съсредоточите върху важните за България и ЕС въпроси, постоянно ни занимавате с неща, които не са за пленарна зала. Но дъното е да ни занимавате с Facebook статуси на народни представители от БСП, които са в личен профил”, коментира от своя страна Кристиян Вигенин от БСП.“
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ