неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      От 2020 нова система за таксуване в градския траспорт

      Очаква се хартиените билети в градския транспорт в столицата окончателно да бъдат заменени.  нова електронна система за таксуване,  Директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров обяви, че системата на сегашното таксуване ще стане електронна. Цената ще се определя на базата на времето и разстоянието на пътуването. До 6 месеца от влизане в сила на промените, перфораторът вече няма да се използва.

      Новата билетна система ще стартира най-рано в началото на 2020 година. Според ръководството на ЦГМ има 10 компании, които са кандидати за проекта, като всяка от тях е със сериозни намерения.С най-големи шансове са кандидатствалите от Франция, Австрия, Германия, Турция, Испания,Корея и Полша.

      Комисията към Столичната община разполага със срок от 3 месеца, за да оцени офертите и да вземе решение. Избраната компания се задължава да поддържа системата в рамките на 10 години, за което ще получава съответното месечно възнаграждение. Прогнозира се сумата на проекта да бъде около 88 млн. лева, съобщи Bulgaria ON AIR.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ