събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Русия започва най-големите военни учения

      Русия започва най-големите в историята си военни учения „Изток 2018“, в които ще вземат участие над 300 хиляди войници.  Маневрите започнаха във вторник в Източния военен окръг, заяви пред репортери пресслужбата на Министерството на отбраната, предаде ТАСС.

      „В учението участват около 300 хиляди руски войници, повече от хиляда самолети, хеликоптери и безпилотни летателни апарати, до 36 хиляди танкове, бронетранспортьори и други превозни средства, 80 кораби и други плавателни средства“, се казва в доклада на ведомството.  Учението се наблюдава от руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

      Повече от 6 000 военнослужещи от ВВС ще вземат участие в учението „Изток 2018“. Ще бъдат включени и 900 единици бронирани и пътни превозни средства, посочват от военния отдел.

      В „Изток 2018“ присъстват войски на страните от Централен и Източен военен окръг,  Северния флот, ВВС, авиационни космически сили. Също така в маневрите ще участват и военните формирования Народноосвободителната армия на Китай и монголски въоръжени сили.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ