вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Оксфордският университет прие дарение от 150 милиона паунда

      Американският милиардер Стивън Шварцман,  който е съветник на републиканските президенти, включително и Доналд Тръмп, е дал на университета в Оксфорд 150 милиона паунда.

      Дарението ще финансира нов факултет по хуманитарни науки, който ще изучава етиката на изкуствения интелект. Британското правителство заяви, че това е „глобално значима“ инвестиция във Великобритания.

      Във време, когато университетите се сблъскват с несигурност относно финансирането на научните изследвания поради Brexit, това е голям финансов преврат за Оксфордския университет.

      Стивън Шварцман е главен изпълнителен директор на компанията Blackstone, която се занимава се с дялов капитал, инвестиционно банкиране, алтернативно управление на активи и финансови услуги.

      В миналото разкошният му начин на живот като финансист от Уолстрийт е критикуван, но напоследък Шварцман се превърна в основен донор на образованието.

      Шварцман заяви пред Би Би Си, че дава парите на Оксфорд, защото изкуственият интелект е основният проблем на нашата епоха.

      Подаръкът за Оксфорд идва няколко месеца, след като милиардерът от Дейвид Хардинг дари 100 милиона паунда на университета в Кеймбридж.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ