вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Зеленский покани Путин на разговор

      „Искам да се обърна към президента на Руската федерация Владимир Путин. Трябва ли да говорим? Трябва. Нека да обсъдим чий е Крим и кои не са в Донбас“, каза Зеленский във видео съобщение във Facebook. Предлагам разговорът да се проведе в следния състав: аз, той, Доналд Тръмп, британският премиер Тереза Мей, германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Емануел Макрон.

      Зеленский заяви: „Мисля, че Александър Лукашенко ще ни посрещне с удоволствие в Минск.“

      „Ние не променяме или отказваме дипломатически формати. Предлагаме да говорим“, заключи президентът на Украйна.

      Призивът му последва инициативата, обявена снощи за провеждане на телеконференция между Русия и Украйна на 12 юли под името „Трябва да говорим“. Тя бе организирана от руския телевизионен канал Русия-1 и украинския NewsOne.

      Тази инициатива предизвика остра реакция в Украйна. Много официални лица и редица политически партии поискаха забрана за телеконференцията.

      Кремъл ще разгледа предложението на президента на Украйна Владимир Зеленски за срещата в Минск с президента на Русия Владимир Путин с участието на президентите на САЩ и Франция и министър-председателя на Великобритания Тереза Май. Това заяви от своя страна прес-секретарът на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщава руското издание на ТАСС.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ