вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Путин и Зеленски се срещнаха на четири очи в Париж

      Добре. Делово“ – така лаконично руският президент Владимир Путин отговори на въпрос в Париж как е преминала срещата му на четири очи с президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи руската агенция РИА „Новости“.

      Двамата са разговаряли около час, след като преди това се проведоха четиристранни преговори с участието и на френския президент Еманюел Макрон и на германския канцлер Ангела Меркел.

      Зеленски каза, че Киев и Москва могат да постигнат споразумение за нов договор за транзит на природен газ преди края на годината, предаде Ройтерс.

      След срещата с Путин той заяви, че вариантът за едногодишен договор вече не стои и че той е поискал да бъде сключен 10-годишен договор.

      Русия и Украйна преговарят за нова транзитна спогодба, която да замени свършващото в края на тази година 10-годишно споразумение. Миналата седмица Москва заяви, че транзитните такси, предложени от Киев, са твърде високи.

      Изпълнителният директор на „Нафтогаз Украйна“ Юрий Витренко каза след среща на украинската и руската делегация, че е постигнато съгласие за продължаване на преговорите. 

      „От наша страна ние просто изложихме позициите на страните и на ниво стопански субекти се договорихме да продължим преговорите“, каза Витренко.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ