понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      САЩ създадоха военни Космически сили

      Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално започна финансирането на Космическите сили на страната. Новата военна служба, първата от повече от 70 години, е под ВВС на САЩ. В база до Вашингтон, Тръмп определи космоса като „най-новата област за военни действия в света“, предава BBC.

      „На фона на сериозни заплахи за националната ни сигурност, американското превъзходство в космоса е абсолютно необходимо“, каза той. „Ние водим, но не достатъчно, но скоро с много повече“.

      Разпределението на средствата е потвърдено, когато президентът подписа военния бюджет на САЩ в размер на 738 млрд. долара. Започването на Космическите сили ще бъде финансирано с 40 мил. долара за първата година.

      Космическите сили не са предназначени за пускане на войници в орбита, но те ще защитават американските спътници, използвани за комуникация и наблюдение. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че Китай и Русия имат лазери и противоспътникови ракети на които САЩ трябва да противодействат.

      „Космическото пространство коренно се промени за последното поколение. Това, което някога беше мирно и безспорно, сега е многолюдно и враждебно“, каза той.

      Секретарят на военновъздушните сили Барбара Барет заяви, че Космическите сили ще се състоят от около 16 хил. военновъздушни сили и граждански персонал.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ