петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Вземаме си последно сбогом със Силва Зурлева

      Вземаме си последно сбогом с журналистката Силва Зурлева, която почти 20 години беше член на борда на директорите на “Нова телевизия” до средата на 2019-та, когато беше освободена от поста. Поклонението е днес от 14:00 часа в столичния храм “Света София”.
       
      Припомняме, че тялото на Зурлева беше открито на 1-ви януари тази година в дома й в село Ковачевица. Официалната информация към момента сочи, че тя е починала, вследствие на битов инцидент, при който е паднала на дървеното стълбище в дома си.
       
      Зурлева е филолог по образование, като е завършила е  със златен медал Софийския университет “Свети Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.
      Кариерата й стартира като преводач на художествена литература и автор на   рецензии за книги.
       
      По-късно работи като редактор последователно в Българската национална телевизия и “София прес”, става кореспондент и  на гръцки вестници и списания. През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки.
       
      От 10 май 1999 г.  е  управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия.  
       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ