понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Коронавирусът сбъдна желанията на Грета Тунберг“

      Пандемията на коронавирус и в резултат на нея намаляване на броя на полетите през март доведе до факта, че обемът на вредните емисии от самолети е намалял с 28 милиона тона, или с 31 процента в сравнение със същия период на миналата година. Тези статистики се публикуват от Financial Times.

      Ефектът е съпоставим с изчезването от пътищата на шест милиона автомобила, което се отразява и на ситуацията.

      През 2019 г. шведската екоактивистка Грета Тунберг стана основен противник на въздушните пътувания. Тя настоя за намаляване на броя на полетите поради вредните емисии и отказа да използва този транспорт, като предпочете железопътен и воден. Така настоящата ситуация в света изглежда като изпълнение на нейните желания.

      В средата на март държавните и правителствените ръководители на Европа обявиха затварянето на границите за един месец, за да предотвратят разпространението на инфекцията. Тази седмица френският президент Еманюел Макрон по време на закрита пресконференция със синдикалните лидери не изключи тези мерки да продължат до септември. Макрон може да направи съответно изявление в понеделник, 13 април.

      По-рано беше съобщено, че поради подобряването на околната среда, населението на северния индийски щат Пенджаб за първи път от много години вижда върха на Хималайска планина.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ