понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Германски министър: Целият свят ни завижда за успеха ни с коронавируса

      Ефективността на мерките, предприети от германските власти за забавяне на разпространението на коронавирус, се признават от всички страни по света. Това заяви министърът за специално поръчение Хелге Браун.
      В ефира на радиостанцията на RBB той отбеляза, че разпространението на инфекцията се забавя значително през последните седмици. „Това е огромен успех, във връзка с който целият свят ни завижда“, подчерта политикът.
      Той призова съгражданите да проявят търпение и самодисциплина, въпреки ефективността на мерките, и да продължат да спазват ограниченията на социалните контакти.
      В Германия са затворени музеи, театри, концертни и изложбени зали, ресторанти, барове, фризьори, басейни, салони за красота и фитнес зали. На хората е забранено да се събират на групи от повече от двама, докато се намират на улицата и в магазините, трябва да се спазва разстояние от 1,5 м.
      Масовите събития са забранени до 31 август.
      Канцлера на Германия Ангела Меркел по време на видеоконференция на лидерите на Г-7, посветена на пандемията COVID 19, подчерта ангажимента на страната да подкрепи Световната здравна организация (СЗО).

      Според портала Worldometer, към 17 април от коронавирус са заразени 138 хиляди души, излекувани са повече от 81,8 хиляди пациенти, починали са 4105. През изминалия ден 575 души са диагностицирани с коронавирус.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ