вторник, 24.09.24
22.4 C
София
25 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Саакашвили: В Украйна трябва да вкараме в затвора минимум 360 съдии

      Може да се реформира всичко до безпаметност, но докато в страната няма честни съдебни процеси, нищо няма да се промени. Това заяви бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, когото украинският държавен глава Володимир Зеленски назначи наскоро за ръководител на Изпълнителния комитет по реформите.
      „В Грузия предявихме обвинения и вкарахме в затвора 36 съдии. Това беше много ясен сигнал за другите: „Съди честно или ще бъдеш следващият!“ Това проработи. В Украйна, която е 10 пъти по-голяма от Грузия, трябва да се затворят като минимум 360 съдии, всички които обслужват олигарсите и извъртат закона в полза на бандитите“, заяви той.   
      Първоначално Зеленски възнамеряваше да назначи Саакашивили на поста вицепремиер по реформите, но предложението му не бе подкрепено от парламента, след което от управляващата партия „Слуга на народа“ на Зеленски заявиха, че той ще бъде назначен на друга ключова длъжност.
      Националния съвет по реформите е консултативно-съвещателен орган към президентството на Украйна по въпросите стратегическото планиране. Саакашвили е участвал в неговата работа при предишния президент Петро Порошенко, но двамата бързо обтегнаха отношенията си и грузинецът трябваше да напусне Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ