понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Протест в Албания срещу разрушаването на националния театър (ВИДЕО)

      Албанската полиция се сблъска с протестиращи, включително привърженици на опозицията, разгневени заради събарянето на националния театър, арестувани са близо 40 души, предава AFP.

      Работниците още от сутринта започнали да разрушават театъра, разположен на главния площад на столицата, построен през 1939 г. от италианците, окупирали Албания по онова време.

      Десетки привърженици на опозицията и активисти се сблъскаха с полицията, докато се опитваха да пробият полицейски кордон и хвърляха камъни по силите на реда, в резултат на което един полицай е ранен, съобщи кореспондентът на AFP.

      Задържани са общо 37 души, се казва в изявление на полицията. В него се добавя, че един полицай е ранен, когато е бил ударен от камъни, хвърлени от протестиращите.

      Телевизионни кадри показаха как Моника Круемади, лидер на малка опозиционна партия и съпруга на президента Илир Мета, е вкарвана в полицейски микробус.

      Решението на правителството да премахне стария Национален театър на Албания, строен от италианците по време на окупацията през Втората световна война, предизвика съпротивата на някои артисти и други граждани, настояващи сградата да бъде реновирана вместо събаряна.

      Театърът е разрушен с помощта на контролиран взрив.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ