петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Българската банка за развитие купува акции от ПИБ

      Loading the player...

      Българската банка за развитие трябва да купи част от акциите на Първа инвестиционна банка, като целта е да се създадат капиталови буфери, това стана ясно от провелото се днес заседание на правителството. Това се прави, с цел да не бъде възпрепятствано членуването ни в банковия съюз, който е път към влизане в еврозоната.

      „Знаете, че през юли 2018 г. българското правителство и БНБ изявиха желание за присъединяване към Европейския банков съюз. Изпълниха се доста условия и промени за това. Последното, което остана, е изпълнението на планов капитал на „Първа инвестиционна банка“ АД“, обяви Владислав Горанов.  Той допълни, че е извършена е оценка на шест банки у нас, като е направен и стрес тест. Четири от шестте банки са преминали успешно през негативните сценарии на стрес теста.

      „Изключително важно е България да влезе в Европейския банков съюз, защото това гарантира стабилността и контрола на всички български банки. Чакалнята на еврозоната дава сигурността, че сме на първа скорост в ЕС“, добави министър-предесдатеят. Борисов успокои и че по никакъв начин няма да има загуби за Българската банка за развитие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ