петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Меркел представи плана за европредседателство

      Loading the player...

      Германският канцлер Ангела Меркел представи своите планове за председателство на Съвета на ЕС пред Бундестага. Европредседателството е предвидено да стартира на 1 юли, като ще продължи шест месеца.

      Бундестагът все още не е получил официална програма. Тя трябва да бъде изготвена от правителството на 24 юни – седмица преди Германия да поеме председателството.

      „За пореден път Берлин е изправен пред криза и трябва да намери баланс между решителност и такт.“, коментира Евроактив.

      Това е второто председателство по време на управлението на Меркел. Първото се случи през 2007 година. Тогава Берлин се сблъска с конституционна криза. Казусът тогава се състоеше в това, че конситуцията на ЕС беше блокирана, след като вече беше подписана от лидерите на държавите-членки.

      През 2020 г. Германия има своята отговорност за оформянето на визията за икономическо възстановяване след пандемията от коронавирус. Също така изникват и други важни въпроси, като например преговорите за Многогодишната финансова рамка, реформиране на Европейската система за убежище, както и откриване на Конференцията за бъдещето на Европа. Казуси, които не успяха да намерят своя отговор по време на хърватското председателство. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ