петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕРБ и Патриотите предлагат край на вечните длъжници

      Loading the player...

      „Въпросът за частния фалит беше поставен на коалиционния съвет и от миналата седмица имаме решение. Днес правим първата стъпка, като внасяме с колегите от парламентарната група на Обединени патриоти промени в закона за задълженията и дълговете във връзка с фигурата на вечния длъжник.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов по време на брифинг. ГЕРБ и Обединените патриоти внасят промени в закона за частния фалит.

      „Колегите от ВМРО подготвиха и един друг законопроект за личния фалит. Смятаме в една работна група да включим и представители на Европейския парламент, за да видим какви са добрите европейски практики.“, допълни той.

      „С настоящия законопроект ние предвиждаме да има 10-годишна абсолютна давност за събиране на вземанията от физически лица, които не са еднолични търговци. Ние защитаваме добросъвестния длъжник. След приключването на тези 10 години кредиторите няма да имат право да извършват вземане.“ Това коментира Искрен Веселинов от ВМРО. 

      Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев от своя страна е на мнение, че трябва да се гласува текст, който да призове държавите-членки да незабавно предприемат мерки за да няма вечни длъжници.

      „Нормално е след като държавата е въвела 10-годишна абсолютна давност за публичните вземания, такава да има и за физическите лица. Дори след смъртта на длъжника, неговите наследници продължават да дължат. Това не е нормално да става в държава от ЕС в 21 век.“, категоричен бе Радев. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ