събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИПБ: По пътищата у нас цари корупция и безотговорност

      Loading the player...

      На 29-и юни отбелязваме Националния ден за безопасност на движението по пътищата. Датата се отбелязва за втора поредна година у нас, по предложение на Института по пътна безопасност. 

      Избрана е заради отбелязването от православната църква днес на паметта на Свети Павел, който се приема за покровител на пътуващите. Такъв ден има във всяка страна по света. Той обаче не е за празнуване, да се направи равносметка, категорични са от неправителствената организация, занимаваща се от години с темата за пътищата. Според председателят й Богдан Милчев проблемите у нас са от години и не решават, защото е сгрешена философията.

      “За да променим хората и тяхното поведение, трябва да променим цялата среда. Транспортната среда е тази, която ще ги промени. Те сами от послания няма да се променят. Иначе казано, тези, които управляват транспортната система трябва да създадат такава безопасна среда, която да е толерантна към човешките грешки. Имам чувството, че през последните 30 години ни се втълпява, че хората са виновни за всичко, без да се обърне внимание, че именно доставчикът на транспортната e отговорен за общото състояние на тази пътна безопасност”, обясни Богдан Милчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ