понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в празника на Военноморските сили на Румъния

      По покана на началника на Щаба на отбраната на Румъния генерал-лейтенант Даниел Петреску, българска военна делегация, водена от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, участва в честването на празника на Военноморските сили (ВМС) на Румъния. Събитието се проведе при засилени противоепидемични мерки за недопускане разпространение на Covid-19 и бе посветено на 160-годишнината от създаването на румънския военноморски флот.

      В рамките на мероприятието бе направен показ на военна техника и демонстрации на способности на военнослужещи от румънските въоръжени сили. Адмирал Ефтимов се срещна с министъра на отбраната Николае Чука и проведе разговори с генерал-лейтенант Даниел Петреску и с контраадмирал Михай Панаит, командващ румънските Военноморски сили. По време на посещението са дискутирани въпроси, свързани с подготовката на военнослужещи от двете страни, обмяната на опит в областта на отбраната, както и участието в различни инициативи в регионален формат. Набелязани са възможности за развитие на двустранното военно сътрудничество. Изразено бе задоволство от постигнатото до момента.

      На отбелязването на празника на румънските ВМС присъстваха още и президентът на Румъния Клаус Йоанис, министри и членове на румънския парламент.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ