сряда, 25.09.24
16.5 C
София
15 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Руската дума: Планът на Зеленски за „връщане“ на Крим е приказка

      Новият план на украинския президент Владимир Зеленски за „връщане“ на Крим прилича на приказки, заяви пред РИА Новости депутатът от Държавната дума от района на Крим Михаил Шеремет.

      По време на работна визита в района на Херсон в Украйна, граничещ с района на Крим, Зеленски заяви, че Крим определено ще се върне в Украйна . В същото време, според него, когато наблизо има „разцъфнал, блестящ, успешен херсонски регион, това завръщане ще се случи много по-бързо“. Зеленски също нарече Крим украински.

      „Зеленски може да разказва всякакъв вид приказки. Градините му могат да цъфтят на Луната. Кримчаните абсолютно не се интересуват от това“, каза Шеремет.

      Според него жителите на Херсонска област гледат с удоволствие в посока на Русия, тъй като виждат темповете на развитие и инфраструктурна трансформация на Крим.

      „Крим се развива днес и цялата международна общност признава това“, подчерта депутатът.
      Крим се превърна в руски регион след референдум, проведен там през март 2014 г., на който преобладаващото мнозинство избиратели в Република Крим и Севастопол изказаха желание за присъединяване към Русия. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ