вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Борис Акунин: Целта на отровата е била Навални да остане инвалид

      Руският писател Борис Акунин смята, че целта на отравянето на Алексей Навални не е била той да умре, а да остане инвалид. Акунин е известен критик на Владимир Путин. 

      „Алексей постоянно беше следен, спецслужбите не го изпускаха от поглед, тоест, този, който го е отровил не се е страхувал да бъде забелязан от тях. Или престъпникът е свързан с тях или самите спецслужби са извършили покушението.“, сподели Акунин в интервю за Le Figaro. 

      Писателят, който е близък приятел на Навални, смята, че превръщането му в жертва и мъченик би било изключително опасно за руския президент Владимир Путин.

      „Наближават местните избори, най-уязвимото място на путинския режим. Той има достатъчно сили, за да контролира ситуацията в Москва, но не и цялата огромна страна. От гледна точка на протестите в Хабаровск и събитията в Беларус, в очите на режима един смел и активен лидер на опозицията е твърде опасен.“

      Акунин е на мнение, че дозата отрова е била изчислена така, че да не убие Алексей Навални. Такъв акт, според писателя, би довел до масови протести. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ